Aktuellt Nätverk Projekt Föreläsare Moderator Bilder pic/knappar/kn_omhelena2.jpg Referenser


Biografi


CV

Korta fakta

Press/Media

Referenser

Kunder


Samarbetspartners

Sponsorer

Helena höll ett inspirerande föredrag om Dags att designa Norrbotten på den nationella inspirationsdagen Placebrander's Day 2013. Med stort engagemang som smittade av sig på åhörarna beskrev hon på ett konkret och tydligt sätt den resa man har gjort i Norrbotten inom destinationsdesign. Helenas föredrag var ett uppskattat inslag på Placebrander's Day och jag hoppas att jag får förmånen att samarbeta med Helena även i framtiden.

Helena Nordström, Placebrander - www.placebrander.se


Helena Jönsson har, som ciceron, lett våra Julbordskvällar på Nordkalotten under december månad på ett avslappnat, naturligt och entusiasmerande sätt.Med en otrolig passion och glädje har Helena ledsagat våra gäster under de sex kvällarna och fått gästerna att känna sig uppskattade och väl omhändertagna.Helena har också visat ett engagemang för hela genomförandet av Julbordskvällarna och tagit en plats i personalgänget.Jag är otroligt nöjd över professionalismen och stämningen som Helena bidrog med till dessa lyckade kvällar

Jenny Edfeldt, Hotellchef Nordkalotten & Comfort hotel Arctic

Norrbottens läns landsting anordnar varje år en ”Jubileumsfest” för att fira de anställda som under året arbetat 25 år eller gått i pension. Vid festen deltar c:a 250 gäster. 2008 hade vi engagerat Helena som konferencier och hon guidade oss genom kvällen med stor värme och proffsighet. Här är några av de lovord som vi vill förmedla om Helena: - kompetent, påläst, engagerad, duktig, positiv utstrålning, lugn, glad, lättsam och naturlig. Vi inom arrangörsgruppen kommer alldeles säkert att engagera Helena fler gånger och vill varmt rekommendera henne till alla former av värdskap.

Arrangörsgruppen genom Stina Hortlund

Helena Jönsson är en underbar föreläsare med sin enorma positiva energi och sitt engagemang. Hon visade stort intresse för alla som var med i seminariet och det väckte respekt för henne hos mig och känsla att jag är också en viktig person i sammanhanget. Hennes föreläsning om media var en ögonöppnare för mig som är inte så van att prata ut i media. Personligen hade jag en intervju för lokaltidningen dagen efter och använde hennes tips och råd hela vägen. Det fungerade utmärkt och artikeln blev jätte bra! Tusen tack Helena att du finns och är sådan enorm inspiration till oss kvinnliga innovatörer och entreprenörer! Du gav mig Suluk! 

Kristiina Starck, vd liKolo

Jag mötte Helena för en intervju och hon visade sig vara en sprudlande glad och skärpt kvinna. Generös, öppen, observant och med en extraordinär förmåga att ställa intressanta och relevanta frågor som journalist. Att hon sedan som fotograf vid samma tillfälle fotade fantastiskt fina bilder, fulla av energi kändes som ett mycket stort plus. Jag fick även lov att använda en av dessa bilder som affisch, i Arlanda Express Magazine, Fly Nordics flygtidning, Minifoldrar för min Silver Collection Himlakatten, min hemsida och i annonser. En bild Extraordinär. Varför? Jo för Helena lyckades skapa en stämning och "fångade mig" genom linsen.

Katarina Fallholm, Operaartist och kreatör

Hei, og takk for et inspirerende foredrag på "Nordkalotten" i Luleå den 16 april 2007. Jeg ble trollbundet av din positive energi og din måte å formidle budskapet på. Jeg har tidligere vært i kontakt med etablerte kvinnenettverk i Norge, men ingen har fanget min interesse slik som Magma. Dette fordi Magma har kultur og integrasjon som fokus, og at dere har fått orden på dette - i videste forstand. Jeg ønsker å se på muligheten for å være med på å få etablert dette nettverket i Norge også.

Britt Solheim, markedssjef Cicero Annonsebyrå AS, Bodö Norge

Under Helena Jönssons föreläsning i Kiruna om Magma och kvinnligt nätverk väcktes tanken hos mig, att vi män som vill uppnå genus och jämställdhet i samhället också behöver ett motsvarande nätverk som Magma. Hennes föreläsning gav mig inspiration och lust att söka kontakt med manliga jämställdhetsambassadörer och se om det finns fler som känner behov att bilda ett nätverk

Dan Lundström, Projektledare utveckling & utbildning Tillväxtcentra i Kiruna

Jag fick ett samtal i början på året 2006 av en journalist vid namn Helena Jönsson. I mitt arbete som länsvakthavande ingår att lämna information till media. Jag fastnade direkt på Helenas positiva och glada attityd trots att man inte alltid hinner ut med all information som journalisterna vill ha. Några månader senare träffade jag henne när hon ville göra ett reportage om mig i NSD, "veckans profil". Jag fick träffa en sprudlande glad och energisk journalist. Var tveksam till intervjun i början men inte sedan jag träffat henne. Reportaget som Helena gjorde på min arbetsplats och hemmet var till stor belåtenhet för mig. Helena har på ett proffsigt sätt med text och foton gjort ett fint reportage som varken jag eller mina närmaste glömmer. För mig är Helena en person som gör alla glada på hennes positiva och utåtriktade sätt.

Erik Kummu/vakthavande polisbefäl i Norrbotten

Helena Jönsson axlade med bravur rollen som konferencier under regionfinalen i den skandinaviska robottävlingen First Lego League, på Teknikens Hus den 11 november 2006. På ett avslappnat, naturligt och engagerande sätt lyckades hon entusiasmera såväl tävlade ungdomar som publiken som kommit till Teknikens Hus för en spännande tävlingsdag. Hon mötte alla barn och ungdomar med respekt och humor och lyckades i sina samtal med dem lyfta även dem som inte lyckats allt för bra i tävlingen. Helena är definitivt en person vi kommer att vända oss till för kommande konferenciers jobb.

David Broström, Pedagog och projektledare Teknikens Hus
www.teknikenshus.se  www.hjernekraft.org

Helena är en inspirerande och engagerad projektledare att jobba med! Hon håller många bollar i luften utan problem och är alltid glad och positiv!

Emelie Lindgren, projektledare Filmpool Nord
www.fpn.se