Aktuellt Nätverk Projekt Föreläsare Moderator Bilder pic/knappar/kn_omhelena2.jpg Referenser

Helena är en uppskattad föreläsare och bland kunderna finns bland andra LG Electronics, Almi, Norrbottens läns landsting, Rotary och Luleå kommun.

Helena föreläser om media, design, kommunikation, ledarskap och nätverkande- (se nedan för utförligare information).  

Design ett verktyg för utveckling
Tillsammans med Mats Öhman, MAF arkitektbyrå har Helena Jönsson utvecklat destinationsdesignprogrammet "Dags att designa Norrbotten",som drivs av Centek vid Luleå tekniska universitet.Sex kommuner i Norrbotten deltar i programmet som har till syfte att skapa förutsättningar för att utveckla och förstärka den fysiska gestaltningen i en kommun för att på så sätt skapa en attraktivitet som lockar fler turister, investerare och invånare. Se klipp från en föreläsning på Dundret i Gällivare.
Älska vara linslus!
Föreläsning med workshop 2-8 timmar.

Att bli intervjuad av en journalist är för många en obehaglig upplevelse, men om du är väl förberedd kan du vända intervjun till något riktigt roligt och positivt! 

Helena Jönsson hjälper dig att bli tryggare i kontakten med media och du får konkreta tips och råd som du direkt kan använda i ditt arbete för att kommunicera mer effektivt.

Hjälp! Jag ska prata inför publik!
Föreläsning med workshop 3 timmar.

Idag är det viktigare än någonsin att nå fram med sitt budskap snabbt och effektivt. Du får träna på att göra korta intressanta presentationer på tre minuter respektive trettio sekunder.

Genom feedback på ditt eget anförande får du hjälp att sammanfatta ditt budskap och utveckla din presentation.

Få media på kroken!
Föreläsning med workshop 2-3 timmar.

Att synas i media ger en enorm genomslagskraft och det är den bästa marknadsföringen du och ditt företag kan få. Men hur får man media på kroken? 

Helena Jönsson hjälper dig att förstå hur media tänker och du får konkreta tips hur du skriver ett lockande och effektivt pressmeddelande.

Att leda är att kommunicera
Tvådagarskurs med många övningsexempel från din organisation, eller föreläsning 1-4 timmar.

Det är en sak att veta vad medarbetarna ska göra – en helt annan att få dem att göra det. En bra ledare får organisationen att nå de gemensamt accepterade målen, med kommunikation som verktyg.

Helena Jönsson berättar om kommunikativt ledarskap och vägleder dig i hur kommunikation och utbyte mellan människor får din verksamheten att bli framgångsrik. 

Nätverk gör det omöjliga möjligt!
Föreläsning 20 min-2 timmar

Genom nätverkande har du alla möjligheter att uträtta stordåd! Tillsammans med andra kan du göra saker som inte skulle vara möjliigt att göra ensam, till exempel mässor, utställningar, ge ut en bok.

Helena utgår från sina egna erfarenheter från nätverket Magma som hon grundade 2002. Magma är ett nätverk för kreativa kvinnor som arbetar för kultur, jämställdhet, integration och företagande. Idag har Magma runt 500 medlemmar och finns i Sverige, Norge och Danmark.

Ta makten över ditt liv!
Föreläsning med workshop 1-4 timmar

Det är möjligt att skapa sig ett lyckligt liv trots svåra upplevelser. När Helena var 13 år blev hon våldtagen av sin dåvarande pojkvän. En chockartad upplevelse som Helena inte vågade berätta om för någon. För att kompensera skuldkänslorna började Helena driva sig själv mycket hårt. Hon pluggade, tränade och bantade. Fem år senare blev hon våldtagen igen av en känd skivbolagsdirektör men inte heller den gången vågade hon avslöja vad som hänt. Helena fortsatte att leva i en ond cirkel som hon idag beskriver som ett stressigt ekorrhjul. Hon gjorde karriär som radiojournalist och jobbade "dygnet runt". Ung, framgångsrik och nästintill utbränd blev hon förföljd av en radiolyssnare och den mentala gränsen var nådd. Det var när hon bestämde sig för att ta makten över sitt eget liv som vändningen kom. 

Helena har skrivit om sina upplevelser i Magmas antologi Kackel. Kackel går att köpa genom adlibris.

 

Helena Jönsson är en underbar föreläsare med sin enorma positiva energi och sitt engagemang. Hon visade stort intresse för alla som var med i seminariet och det väckte respekt för henne hos mig och känsla att jag är också en viktig person i sammanhanget. Hennes föreläsning om media var en ögonöppnare för mig som är inte så van att prata ut i media. Personligen hade jag en intervju för lokaltidningen dagen efter och använde hennes tips och råd hela vägen. Det fungerade utmärkt och artikeln blev jätte bra! Tusen tack Helena att du finns och är sådan enorm inspiration till oss kvinnliga innovatörer och entreprenörer! Du gav mig Suluk! 

Kristiina Starck, vd liKolo


Alla var helnöjda med din föreläsning, mycket verkstad! Tyckte att du var en helt fantastisk person som hunnit med allt möjligt, både tråkigt och roligt. Varm, givande och rolig!

Pia Schmaltz, Koordinator Q-media
Hei, og takk for et inspirerende foredrag på "Nordkalotten" i Luleå. Jeg ble trollbundet av din positive energi og din måte å formidle budskapet på. Jeg har tidligere vært i kontakt med etablerte kvinnenettverk i Norge, men ingen har fanget min interesse slik som Magma. Dette fordi Magma har kultur og integrasjon som fokus, og at dere har fått orden på dette - i videste forstand. Jeg ønsker å se på muligheten for å være med på å få etablert dette nettverket i Norge også.

Britt Solheim, markedssjef Cicero Annonsebyrå AS, Bodö Norge
"Din historia berör mig. Jag är fylld av beundran över ditt mod att berätta om de vidriga händelser som du utsatts för. Du är också en mycket god förebild för andra som blivit utsatta. De skulle behövas fler människor som du, då kanske fler vågade berätta, för tyvärr finns det nog många här i vårt land som bär på mörka hemligheter som man aldrig vågar berätta för någon. Önskar dig all lycka i livet!"
/ Mona